Symptomen van de ziekte van Lyme

Ziekte van Lyme behandeling

 

 

 

Wat zijn de symptomen van de ziekte van Lyme?

Het meest voorkomende symptoom is een rode ring- of vlekvormige huiduitslag, die een ring vormt op de plaats van de beet. Naast de huiduitslag hebben de meeste patiënten ook een kleine gele bult, die de o bij EFECT en soms embolus. In sommige gevallen hebben de patiënten koorts en hoofdpijn. Na een beet die later door microscopisch onderzoek is bevestigd, kan de arts een antibioticum voorschrijven.

Hoe wordt de ziekte van Lyme vastgesteld?

De arts kan niet alleen afgaan op de tekenen van de ziekte. Om de ziekte te diagnosticeren, moet de arts een volledige anamnese afnemen en de patiënt onderzoeken. Hierbij kan de arts vragen stellen over de symptomen en de duur ervan. Hiervoor kan de arts ook een huidtest bij de patiënt aanbevelen, die een monster van huidschraapsel voor onderzoek kan afgeven. Bovendien kan de arts de patiënt licht palperen en de beet van de patiënt zorgvuldig onderzoeken, waarbij wordt getest op een kleine rode vlek (bacteriële groei) en huiduitslag. De arts kan tot de conclusie komen dat de patiënt inderdaad de ziekte heeft en specifieke antibiotica voorschrijven.

Hoe wordt de ziekte van Lyme behandeld?

Veel artsen gebruiken gezuiverde antibiotica voor de behandeling van de ziekte, vooral in gevallen van beginners. Voor matig tot ernstig zieke patiënten kan de arts een therapie gebruiken die orale antibiotica omvat. Af en toe kan de arts oogdruppels voorschrijven en de roodheid rond de beet ontmoedigen. Hoewel een antibioticum niet de aanbevolen behandeling is voor de ziekte van Lyme, kunnen sommige artsen een diureticum voorschrijven, dat water en elektrolyten uit het lichaam spoelt. Voor de weeën kan de arts u acetaminofen geven. Als u een man bent, kan de arts het aantal zaadcellen controleren.

Hoe wordt de ziekte van Lyme behandeld bij vrouwen die de ziekte hebben veroorzaakt?

Vrouwen die niet besmet zijn en de ziekte van Lyme hebben ontwikkeld, moeten worden geïdentificeerd en de noodzaak van behandeling moet worden vastgesteld. Meestal zijn de besmette vrouwen erg terughoudend om een behandeling te aanvaarden. Dit is een ernstige vergissing. Gewoonlijk dragen de gezonde vrouwen de bacterie bij zich in de hoop dat deze hen zal doden, maar vaak beseffen zij niet eens dat zij de ziekte hebben opgelopen. Zij moeten spoedig worden behandeld voor de rest van hun leven. De gezonde vrouwen moeten onder toezicht staan en de arts moet hun antimalariamiddelen voorschrijven.

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme wordt overgebracht door een teek wanneer deze een gastheer bijt. De bacterie hecht zich dan aan de gastheer en voedt zich met diens bloed. De gastheer krijgt nooit toevallig een tekenbeet. Als de gastheer meerdere keren wordt gebeten, kan het een dag of twee duren voordat de bacterie alle teken heeft vernietigd en zo de ziekte van Lyme kan vaststellen. De ziekte is een langdurige infectie. Aangezien de bacterie zich voedt met de gastheer, zullen de micro-organismen ook niet gemakkelijk van de ene gastheer op de andere worden overgedragen.

Wie loopt er risico?

Hoewel de kans op het krijgen van de ziekte van Lyme niet al te groot is voor de gezonde persoon, is het toch een bedreiging omdat het kan worden overgedragen door een besmette teek. wie ook het risico loopt de infectie op te lopen. Seksueel contact met een besmette persoon of nauw contact zoals orale of vaginale seks zijn riskant. Zorg ervoor dat u zich laat controleren door een gekwalificeerde arts, zelfs al is het maar één keer per jaar, om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hoe wordt de ziekte van Lyme behandeld?

Gewoonlijk biedt de dokter deze aan, afhankelijk van de ernst van uw aandoening. Het kan zijn dat u meerdere weken antibiotica nodig heeft. Verschillende gevallen kunnen reageren op antimicrobiële middelen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen terwijl u behandeld wordt?

Op blote voeten rondlopen is de beste oplossing. Natuurlijk moet u met uw handen van uw lichaam afblijven. Vermijd parfum, eau de cologne, of handdoeken van uw dierbaren. Aangezien de bacterie zich via deze kan verspreiden, moet u ze onmiddellijk ontsmetten voordat u ze deelt. Na elke behandeling moet met gecontroleerd laboratoriumonderzoek worden nagegaan of er tekenen van de ziekte zijn. De arts kan oogdruppels voorschrijven voor desinfectie en antibiotica voorschrijven voor gewrichtsontstekingen. Vraag naar de voorgeschiedenis van de patiënt als de bron van de infectie niet bekend is.

Hoe voorkom je besmetting door tekenbeten?

Gebruik insectenwerende middelen die permethrine of iets dergelijks bevatten. Hoewel tekenbeten nog niet erg besmettelijk zijn, kunnen ze zich wel via tekenbeten verspreiden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.