Een holistische therapeut

Holistische therapeut Eindhoven

 

 

 

 

 

Een holistisch therapeut begrijpt dat de cliënt een eigen pad heeft door het werk en dat het niet altijd de wens van de cliënt is, maar eerder wat de cliënt zou willen bereiken. Dat wil niet zeggen dat cliënten niet willen veranderen op hun pad. Elke cliënt heeft een oprecht verlangen om een of ander aspect van zijn leven te veranderen. Het enige doel van een therapeut is om de cliënt te helpen het pad te vinden dat voor hem of haar zal werken en hem of haar nieuwe hoop voor de toekomst te geven.

David R. Loy, Ph.D. , professor in de psychologie en menselijke ontwikkeling aan de UCLA, legt uit: “Als de therapeut geen begrip ontwikkelt van de visie van de cliënt voor elke sessie, kunnen de moeilijkheden voor de cliënt om niet te veranderen in de sessie verweven raken in plaats van geïdentificeerd en onderzocht te worden.”

Als een cliënt een sessie binnenloopt, loopt hij met zijn hartenwensen. Soms is dat verlangen in de eerste plaats om over een probleem heen te komen of om een probleem aan te pakken. Andere keren is het om te ontdekken wat er aan de hand is in hun leven of om hun tekortkomingen goed te maken. Of om bevrijd te worden van een techniek uit het verleden die een bepaald probleem veroorzaakte, of om een bepaalde behoefte te hebben die naar het heden wordt overgedragen. Er zijn vele redenen waarom een cliënt zou willen verwerken.

Een cliënt gebruikt zijn therapeut om gekwetstheid, emoties en andere obstakels los te laten door die behoeften op een rijtje te zetten en stappen te vinden waarin het obstakel in het heden kan worden aangepakt. Onthoud dat verandering niet gemakkelijk is voor ieder van ons. Het is dus belangrijk dat we met elke cliënt een weg naar een oplossing vinden die voor elk van hen werkt, zodat ze uitzicht hebben op verandering.

Mensen gaan onder meer naar familieleden, vrienden en artsen voor therapie. Er zijn echter ook veel mensen die zelf voor een therapeut kiezen. Je hebt waarschijnlijk coaches, pastors en psychologen counseling horen aanbevelen aan hun aanklachten, maar sommigen raden ook andere methoden aan. Voor degenen die in de coaching en counseling business zitten, is het belangrijk om een intuïtieve benadering van counseling aan te bieden. Holistische coaches nemen veel van de voorschriften van traditionele counseling over, geven inzicht in het verleden, maar zien angst en spanning uit alle richtingen en brengen dat alles in het heden. Voor degenen onder ons die behoefte hebben aan spirituele genezing, psychotherapie en anderen, is het belangrijk dat we leren te geven wat we nodig hebben aan degenen met wie we in contact komen.

De enige persoon bij wie we alle antwoorden hebben, zijn we zelf! En de enige manier om onze problemen op te lossen is door erom te vragen. De kenmerkende eigenschappen van onszelf zijn onvoorwaardelijke liefde en het verlangen om liefdevol en met vrede te leven. Het accepteren van onszelf en onze eigen gaven betekent niet dat we afzien van zelfverbetering, maar dat we leren om de veranderingen te zien en ze voor een ander te laten gebeuren. De taak van persoonlijke ontwikkeling is te kijken naar de uitdagingen en problemen die het leven met zich meebrengt en de leiding te nemen. We kunnen dit alleen doen als we bereid zijn onszelf aan te pakken en onszelf de problemen te geven die we nodig hebben om de steun van anderen te krijgen die we nodig hebben.

Als holistisch therapeut biedt holistische coaching een scala aan helende technieken die je in staat stellen in contact te komen met je behoeften, ze te uiten, en een pad te ontdekken dat je in staat stelt te bereiken wat het Universum voor je heeft.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.