Zorg voor uw Ouderen

Fysiotherapeut Tiel

 

 

 

 

In de cluster van aandoeningen die ouderen treffen, is geriatrie [ Gerontologie] een aanhangsel dat dermatologische, oogheelkundige, neurologische, orthopedische en gastro-enterologische problemen omvat. Het meest voorkomende type dat bij ouderen wordt gezien zijn neurologische problemen, die het gevolg kunnen zijn van ziekten als dementie, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose.

Geriatrische dermatitis is een schimmelziekte die de huid en de zachte weefsels van het lichaam aantast. Ouderen die deze ziekte krijgen, kunnen abnormale gewaarwordingen hebben, last hebben van jeuk, een slecht evenwicht hebben, een hoge frequentie van de stoelgang hebben, last hebben van pijnlijk urineren, abnormaal malaise hebben bij het wakker worden of zelfs overlijden[ Juveniele en babyGerontologie. Een babyGerontoloog[juveniel:// Gerontologie Informatie Nota], een babyGerontoloog probeert de groei van het gezichts- en nagelweefsel in elke levensfase te stimuleren en te vergemakkelijken. We moeten allemaal voor onze baby’s zorgen en ervoor zorgen dat ze de juiste voeding en de juiste verzorging krijgen. De ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson beloven in de nabije toekomst een ander onderwerp te worden, waarbij een baby-gerontoloog betrokken zou zijn. Verwaarlozing van de ouderenzorg zal leiden tot seniliteitsdementie, wanneer de pati├źnt volledig onbekwaam is en er uitziet en zich voelt als een bejaarde.

De oogarts behandelt Droog Ogen, netvlies aderverwijding en andere afwijkingen van het oog. Ouderdomsgerelateerde cataract en glaucoom zijn andere problemen die door de oogarts worden behandeld. Als deze door de oogarts kunnen worden behandeld na vroegtijdige ontdekking, spreekt men van Osteoporose. Soms worden bepaalde medicijnen voorgeschreven aan mensen met dunner wordende botten, zoals mensen die een breukongeval hebben overleefd.

Weten we nu niet allemaal dat het belangrijk is om voor onszelf en onze ouderen te zorgen. Zij hebben immers zorg en aandacht nodig. Er is een verschil tussen de juiste zorg en het gewoon verwennen van een senior met al het speelgoed en geluk van de wereld. Een goede verzorging zou inhouden dat we onze oudere tegenhangers thuis opzoeken of bezoeken. Stuur ze niet naar een verpleeghuis totdat de juiste zorg kan worden vastgesteld. Ouderenzorg houdt in dat je er zeker van moet zijn dat ze zich kunnen bewegen; dat ze veilige en inloopdouches en badkamers hebben; dat ze een plek hebben om zichzelf schoon te maken en maaltijden te gebruiken.

De gerontoloog is geen verpleegkundige en kan geen medicijnen voorschrijven, maar kan wel aanbevelingen doen en advies geven over lichaamsbeweging, voeding, veranderingen in het dieet, medicijnen en hoe om te gaan met chronische ziekten. Hetzelfde kan ook gezegd worden van de fysiotherapeut die mensen helpt hun lichaam weer in beweging te krijgen. Elke specialist in de ouderenzorg heeft zijn eigen generalisaties en specialisaties. Terwijl de verpleegkundige misschien niet op de hoogte is van uw chronische ziekte, weet de fysiotherapeut wel van uw voorgeschiedenis.

In het laatste jaar is er veel opwinding en verandering geweest in de ouderenzorg. Bedrijven nemen professionals in dienst en stellen programma’s samen die de zorg bieden die ouderen in onze gemeenschap nodig hebben. Wat opwindend is, is dat met meer programma’s in plaats, de oudere bevolking wordt meer ge├»ntegreerd en zelfvoorzienend. Het beste deel van dit alles is dat met deze veranderingen, er nu genoeg is om iedereen gemoedsrust te geven.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.