Omgaan met burn-out

 

Burnout Rotterdam

 

 

 

Aanvankelijk ervaren we allemaal een gevoel van opwinding en optimisme wanneer we iets groots bereiken. Als we echter niets goeds zien van dat moment, kan het in feite zeer stressvol zijn. Verveling, frustratie en gebrek aan zelfvertrouwen leiden vaak tot stress. Burnout behandelen is een heel gezamenlijk proces.

Niemand is slimmer of beter dan een ander. Niemand heeft meer talent dan een ander. Het gaat allemaal om het vinden van een balans tussen onszelf en het najagen van onze respectievelijke dromen.

Of een gebeurtenis nu een goede ervaring is, een opwindende leermogelijkheid, een uitdaging of een onwelkome ervaring, wij moeten proberen een manier te vinden om ervan te genieten. Als we daarin slagen, komen we er meestal aan de andere kant uit met iets positiefs. Maar als we daar niet in slagen, kunnen we overspoeld raken door negatieve emoties over ons werk.

Een succesvolle carrière begint met enthousiasme over het werk dat je doet. Het is belangrijk om dit enthousiasme te hebben terwijl je op een positieve manier je tijd en energie in je carrière steekt, maar je hebt ook meer nodig. Als je enthousiast bent, heb je de energie en de drive om dingen gedaan te krijgen. Waardering voor jezelf zal volgen.

Als je in de goede richting wilt blijven gaan, moet je plezier hebben in wat je doet. Hiermee maak je een statement naar de wereld dat je plezier hebt in wat je doet. De Wetten van Aantrekking zullen hun werk doen en je vervolgens belonen voor het op deze manier nastreven van je doelen.

Als je in een stressvolle situatie zit en je voelt je opgebrand, dan moet je even de tijd nemen om te identificeren waar je stress van krijgt. Het komt vaak voor dat je te hoge eisen aan jezelf stelt, of te veel van jezelf verwacht, zonder al te veel waardering te hebben voor de kleine triomfen in het leven die je onderweg tegenkomt. Als je realistischer begint te denken en minder op je geheugen vertrouwt, kun je je zelfbeheersing gaan waarderen.

Te hoge eisen stellen is een van de redenen waarom burnouts vaak het hardst aankomen bij professionals en zakenmensen. Maar omdat we onder precies dezelfde omstandigheden werken, vergeten we dingen als hard werken en goede prestaties, en wat nog meer? Alleen de werknemers die werken onder de omstandigheden waaraan wij allemaal gewend zijn, kunnen mogelijk begrijpen waar we mee te kampen hebben als we ons op onszelf richten.

Het is belangrijk om te leren het gewicht van je schouders te halen door je te richten op goede dingen. Het is bijvoorbeeld goed om jezelf eraan te herinneren dat je succesvol bent, maar dat je niet dat grote schaalnummer in de krant hoeft te krijgen; je hoeft alleen maar in jezelf te geloven en te werken met de wetten die anderen niet kunnen veranderen, behalve door onze eigen inspanningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.