Wat is een gezonde levensstijl?

Gezonde leefstijl

 

 

 

 

 

Als we denken aan een gezonde levensstijl, denken we vaak aan fit en gezond zijn. Maar wat velen zich niet realiseren is dat er meer komt kijken bij een gezonde levensstijl dan alleen gezond zijn. Je moet de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen in je lichaam hebben, en een regelmatig bewegingsprogramma is ook belangrijk. In feite is 3 dagen per week sporten een goede manier om een gezond lichaam te krijgen en stress te verminderen.

Je lichaam heeft een mix van voedingsmiddelen nodig, zowel om gezond en lekker te blijven, als om je stemming te helpen reguleren. Een gezonde voeding volgen is belangrijk, want als je niet de juiste voedingsmiddelen eet, voel je je heel wat opgeluchter, maar als je de verkeerde voedingsmiddelen eet, voel je je juist slechter.

Voor veel mensen is het probleem echter dat we te hard ons best doen om de juiste voedingsmiddelen te eten. Het probleem hiervan is dat we ons lichaam niet goed laten werken. Dit veroorzaakt vermoeidheid, gewichtstoename en een gebrek aan energie. We blijven dus zitten met een onaangenaam gevoel dat algemeen bekend staat als “lavendelvervelend” of, gewoon, “ongezond”.

Het goede nieuws is dat we supplementen kunnen kopen die onze spijsvertering helpen verbeteren en daardoor ook ons humeur en energieniveau. In feite zijn er veel supplementen verkrijgbaar die de wow-factor van elk duidelijk saai voedsel naar boven kunnen halen. Er zijn nog veel meer supplementen die de mentale alertheid en het denkvermogen verhogen, en die een gezondere, gelukkiger u bevorderen.

Maar wat is een supplement en wat zijn ze? Een supplement is een stof die veel voedingsstoffen of andere dingen bevat die in het lichaam moeten zitten. Uiteraard is een dieet met veel groenten en fruit en volle granen de beste methode, maar een supplement kan als vervanging worden gebruikt als je niet zoveel vormen van producten of granen op een dag kunt eten.

Tegenwoordig blijken bepaalde vitaminen- en mineralensupplementen heel populair te zijn bij bepaalde sociale groepen. Een van de populairdere supplementen zijn B-vitaminen. Deze groep vitaminen wordt aangetroffen in voedingsmiddelen zoals kip, vis en rood vlees. Hoewel sommige mensen misschien denken dat een B-vitamine een vitamine is die verwant is aan ijzer, is dat in feite niet zo. Een rode bloedcel is een andere naam voor wat gewoonlijk de bloedvitamine wordt genoemd. De B-vitaminen worden geacht meer energie te geven dan ijzer en sommige preparaten van de vitamine A en de vitamine B zijn gebruikt voor astma en artritis.

Nu hebben mensen niet altijd de wil of de energie om voedsel te eten dat veel vitamine A of C bevat. B-vitaminen zijn niet altijd slecht om in je dieet te hebben. Bepaalde preparaten van vitamine A en vitamine C kunnen door mensen worden gebruikt voor zaken als het genezen van wonden en het verlichten van krampen. Het kan ook worden gebruikt om je weerstand tegen infecties en andere soorten ziekten te verhogen en het kan zelfs je risico op het krijgen van kanker verminderen. Kip behoort zeker tot deze groep. Andere voedingsmiddelen die tot deze groep behoren zijn droge gezondheidsproducten, zoals melk, eieren en sinaasappelsap.

De volgende keer dat je je een beetje lusteloos voelt, geef je je energie een oppepper met wat energiegevende B-vitaminen en een beetje beweging. Het maakt niet uit of je je blauw voelt door stress of dat je haar de laatste tijd voelt, alles kan helpen om de vermoeidheid weg te nemen. Alles is beter dan niets.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.