therapie is

Shockwave therapie Rotterdam

 

 

 

 

De laatste jaren heb ik een innerlijke verwarring of stress opgemerkt over de term “counseling” of “Shockwave therapie“. Veel mensen begrijpen niet echt wat ze zijn! “Counseling” wordt geprefereerd, (tot voor kort), vanwege zijnedia gevonden in Freud’s theorie. Nu suggereren therapeuten zelf dat we allemaal rechtstreeks naar Freud en de rest gaan, maar nog steeds denken velen dat dat niet het geval is.

Een andere favoriete term en begrip is “therapeutisch,” “therapeutisch,” “behandelend,” enz. Veel psychologen en psychiaters gebruiken nog steeds deze achttien- financiën, en vooral moderne psychotherapie. Het is mijn hoop dat door te schrijven over mijn eigen ervaringen in therapie en psychotherapie, dat mensen beter geïnformeerd kunnen worden.

openbaringen van wat zich als ongemakken in het lichaam of de geest liet registreren en die bijzonder moeilijk te verklaren waren, werden opgewekt en aan mij meegedeeld door klinische of therapeutische processen en behandelingen. Het is alsof je eindelijk verlost bent van die laatste emotionele (of oordelende) noot die het oorspronkelijke conflict in het lichaam/geest had bejubeld en toen, of getuige, toen de “ring van waarheid” eindelijk was vervaagd.

Een paar jaar geleden, werd ik verliefd op een jongen die ik in therapie ontmoette. Hij deed niets verkeerd, alles leek normaal, maar mijn wens voor hem al die jaren om weer vrij te zijn, bindt me nog steeds. Het was moeilijk om hem te laten gaan. Hij is erg succesvol, en toen ik nadacht over onze korte verkering, om zo’n voor de hand liggende reden, voelde ik dat zijn benadering van het leven “psychologisch” normaal was. Maar, ik was het die voelde dat er iets mis was met mij toen hij er niet was. Ik was bang om onder ogen te zien wat ik me herinnerde en later vergat.

Ik had zoveel vertrouwen en liefde voor hem, maar mijn emotie en herinneringen aan die tijd waren te pijnlijk om te herhalen! Mijn vriend, vanwege mijn eigen ervaring, vroeg me om de volgende week weer bij hem langs te komen. Dat heb ik gedaan. Toen hij terugkwam in het kantoor, voelde hij zich normaal. Hij voelde zich veilig. Eigenlijk herinnerde hij zich niet eens dat hij weken met zijn vriend had doorgebracht. En ik heb het gevoel dat ik hem vertrouwde om zijn “echtheid” en in staat was om zijn verlangen los te laten om iets speciaals (zogenaamd) aan mij te geven.

Therapie, counseling, psychotherapie, counseling–het valt allemaal onder de paraplu van “het behandelen van een kwaal”. Er is geen genezing, geen merkteken van voltooiing (naar mijn gevoel) voor mensen die in therapie komen, die lijden aan verderfelijke gewoonten of gedragingen, die eten en kauwen op de dingen die ze niet kennen, die vaak overeten, die lijden aan de blues, die geen innerlijke rust en kalmte vinden, die zich niet openhartig kunnen uitdrukken, die een gesprek niet kunnen afmaken, die niet kunnen functioneren of zich vaak gewoon helemaal niet kunnen uitdrukken in een gesprek.

Sommige van de therapie die ik heb gedaan kost $250 per uur en sommige $400 per uur….moet je zelf maar uitzoeken! Sommige van mijn sessies kostten maar $50 per uur, sommige waren voor een cliënt die net terug in therapie kwam na een pauze. Je zit vol tijdens de sessie, niet aan het begin. Vaak, als de patiënt ondersteunend is, liefdevol, verantwoordelijkheid neemt voor zijn relatie met mij en mij rechtvaardiging vertelt over wat ik onthuld heb, keren we terug naar volledige kracht in de relatie zoals onze emotionele en fysieke uitwisselingen zullen laten zien. Kunnen trauma’s en meningsverschillen over dit alles terugkomen? Natuurlijk kan dat. Het is niet hun taak om absoluut, voor of tegen, de liefde te zijn. Velen zullen na of na de sessie terugkomen met veel kracht en zelf-eerlijkheid om juist dat te doen.

Ik ben uit elkaar met een patiënt. Kan het traumatisch zijn als een liefdesrelatie eindigt? Zeker. Ik verliet een patiënt met mijn zegen omdat deze dame na een week of wat van een emotioneel bevrijdende sessie opnieuw binnenkwam en mijn advertenties hardop las, zelfs typte! Ze had de therapie opgegeven! Ik liet het aan het oordeel van de therapeut over, want ze had haar dochter, zus, beste vriendin, “die voor altijd mijn patiënte was geweest”, niet meegebracht. Ik dacht pas “wie” ze was toen ik de sessie had verlaten en net terug was en me verraden voelde. We moeten op elkaars latente reactie vertrouwen als we ons bepaalde details herinneren.

Hoewel er geen bed is dat men kan bezoeken, zijn er mensen die ervoor kiezen het plaatselijke mortuarium te bezoeken om de kamer van een stervende dierbare te bezichtigen.

Leven en dood is tenslotte iets waar we allemaal mee worstelen. Mijn methode van therapie: Ik doe mijn best om te leren en/of mezelf te onderwijzen over mijn onderwerp, zodat ik een boodschap of twee kan geven die de cliënt kracht zal geven in elke interactie die ik tegenkom. Ik doe mijn best om in de natuur te blijven; ik hou van het uitzicht voor een paar minuten.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.