Relatietherapie

Relatietherapie Haarlem

 

 

 

 

Een belangrijk aspect van relatietherapie is zelfbewustzijn en de ontwikkeling van zelfliefde. Wij zijn geschapen als een wezen samen met liefde voor onszelf. Liefde kan ons niet redden. Als we liefde voor onszelf hebben, wordt het waardevoller en krijgen we een liefdevolle, zorgzame partner om de rest van ons leven mee te delen.

Relatietherapie omvat vaak paren die een pijnlijke relatie hebben meegemaakt. Misschien zijn ze verraden of hebben ze hun baan verloren of zijn ze vernederd in hun professionele rol. Door dit soort negatieve ervaringen gaat hun gezondheid er vaak onder lijden. Ze kunnen zich na een tijdje van negatieve gevoelens onwaardig gaan voelen, mogelijk als gevolg van een aantal zaken zoals depressie, angst, stress, succesvolle relaties, afwijzingen, vreemdgaan of andere destructieve emotionele gevoelens.

Deze negatieve gevoelens snijden in hun zelfliefde waardoor het ingewikkelder wordt om een gezonde relatie met een goede relatie in hun leven te onderhouden. De IBS kan soms overweldigend zijn. Mensen hebben het gevoel dat ze niet meer zo waardevol zijn als vroeger. Ze kunnen het gevoel hebben dat hun partner alleen voor zichzelf zorgt en niet voor iemand anders. Mensen kunnen het gevoel hebben vast te zitten in een cyclus van relaties die op niets uitlopen. Of ze willen wel een toekomst met een speciaal iemand, maar niets lijkt die kant op te gaan. Op dit punt is het essentieel om op te merken dat mededogen, eer en zelfliefde nodig zijn. Elk van deze kwaliteiten zal een persoon helpen om in evenwicht te blijven.

Als een persoon in een relatie dingen wil veranderen. Ze worden mindful genoemd. Maar dit wordt schadelijk en kan een gelukkige relatie vernietigen. Het is belangrijk om emoties los te laten die negatief zijn uit een voorbije relatie. Een persoon kan het gevoel hebben dat de voorbije relatie geen bepaald doel diende. Er moet dus een reden zijn om terug te keren. Een persoon kan het gevoel hebben dat hij te veel heeft gehad. Of dat er niets meer te geven is vanwege zijn leeftijd en andere factoren. Door deze manier van denken kan de persoon aankomen en zich oud voelen, naarmate hij ouder wordt.

Als een relatie voorbij is, worden er een aantal diepe rituelen en praktijken aangewend. Maar deze gebeuren niet op een natuurlijke manier. Het wordt geforceerd. Wanneer een persoon aan zijn vorige partner denkt, is er een bepaald gevoel. Sommigen vullen het met woede en wrok. Meestal, angst.

Angst is een zeer belangrijk deel van de psyche van ieder mens. Wat de angst helpt, is zich afkeren van een onaangename ervaring. Hoe meer angst een persoon voelt, hoe meer een intense emotie, wrok genaamd, wordt opgewekt. Na verloop van tijd kan een persoon onzeker worden. Ze kunnen weten dat een vorige partner misbruikt werd, of dat ze nooit een andere partner zullen vinden. Er zijn veel angsten die mensen in zich dragen. Deze verschillen van individu tot individu. Iemand die actiever is, heeft bijvoorbeeld een groter aantal angsten. Misschien is zijn partner vreemdgegaan en ontrouw geweest. Het vasthouden aan de oude angsten kan iedereen in de val lokken. Iemand kan zeggen dat zijn partner veranderd is. Maar, ze zijn nog steeds verdrietig vanwege de liefde die ze ooit deelden. Dus, ze blijven zich afvragen, wat is er veranderd?

Wanneer een persoon op zoek is naar zelfliefde en acceptatie, moet hij keuzes maken. Deze keuzes zullen hen helpen een gevoel van welzijn te bereiken om een gezonde relatie met een goede partner te onderhouden. Eerst van jezelf houden in plaats van te verwachten dat je partner ook van jou houdt, zal het positieve aspect in je naar boven brengen dat je nodig hebt. Dan is de kans groter dat je goede dingen aantrekt in plaats van afstotende dingen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.