Hoe word je een effectief leider?

Coach Alphen aan den rijn

 

Hoewel het woord is afgeleid van een haastig paard, en soms wordt verbonden met de sportwereld, heeft coaching een lange geschiedenis vóór het moderne gebruik als hulpmiddel. In de Romeinse tijd waren er mensen die coaches werden genoemd of eraan voorafgingen, die hun diensten aanboden aan beroepssporters wanneer deze hulp en advies nodig hadden. Het woord ging rond de lippen van de mensen als een teken van iemands bekwaamheid om met sport om te gaan, of erin te winnen.

Sociologen hebben ook gesuggereerd dat coaching wordt gebruikt om meer begrip te kweken voor het praten met iemand om hem te helpen gelukkigere wegen in het leven te ontdekken. Verder heeft het woord zijn bereik uitgebreid tot zakelijke diensten. Maar hoofdzakelijk duidt het woord op het licht aan het einde van de tunnel dat de mogelijkheid suggereert om een verschil te maken in het hier en nu. Ondanks de gangbare perceptie van een tastbaar voorwerp dat de ontvanger naar zijn werk begeleidt, betekent het verschil maken als coach dat je een stempel kunt drukken op iemands leven in je eigen korte interactie met hem. Met die impact komt een verwachting van voldoening in de reactie van de ander op jouw advies, of hij er nu actie op onderneemt of niet.

De vraag hoe je een doeltreffende leider van anderen wordt, heeft alles te maken met persoonlijke ontwikkeling. Dit omvat zelfbewustzijn, mentale fitheid, trainen en leren en bouwen in een teamomgeving. Bij een coachende benadering van persoonlijke ontwikkeling gaat het erom elke dag beter in jezelf te worden – in veel gevallen gewoon proberen beter te zijn – een doel dat alleen in de tijd kan worden gemeten, naarmate de lijnen van degenen die door onze deuren gaan complexer en gevarieerder worden.

Een winnend team heeft alle training van de wereld nodig om zo goed mogelijk te zijn. Het is geen team als ook maar één werknemer aanspraak kan maken op gezag over wat iemand anders aan het doen is. Dat zou wel een heel vreemde demonstratie zijn! Maar werken aan zelfbewustzijn, het verbeteren van een communicatiestijl, en eerst een bijnaam krijgen om trots op te zijn – al deze vaardigheden vormen de basis van effectief leiderschap.

Teams kunnen alleen zichzelf ontwikkelen, en als zodanig kunnen zij alleen de huidige spelstandaard in het spel bijhouden. Dus, wanneer één of meer van de teamleden van koers veranderen, neemt de kans toe dat het team terugvalt in de frequentie van de prestaties. Om een kampioensteam te zijn, moeten er een aantal deelnemers zijn die aan de winnende hand zijn. Om dan dat winnende team te creëren, moeten ze zowel gecoacht als gemanaged worden en moeten de verbeterde prestaties besmettelijk worden.

Klinkt dit bekend? Het is niet uniek voor sporten of posities.

Coaching ter verbetering van de prestaties is gedeeltelijk het resultaat van het opnieuw Michele tut wijnen, het verwerven van nieuwe recepten en door subtiele manipulaties van kleine groepen mensen. De beginselen die moeten worden bijgebracht hangen onderling samen en zijn hopelijk niet te holistisch, aangezien men deze dingen niet aan één persoon in het team kan opdringen.

UREP fysieke ontwikkeling, en OLP, NLP en andere taaltechnieken zullen steeds meer in zwang komen. Dat is de focus van dit artikel en andere die nog zullen komen.

Een van die personen is de auteur van24uurcoaching, een aardige man die wij hebben leren kennen door onze coaching in de afgelopen 24 uur. Hij heeft een uniek perspectief gebracht op coaching en onze kijk op de sessies met de coach en de relatie tussen de coach en de gecoachte. Wat wij voelen is dat de man een echt testament is geworden van het tonen van een coachbenadering van het dienen van degenen die gecoacht worden in plaats van het managen van de coach.

Ik hoop hier dus de oorspronkelijke vraag te beantwoorden: waarom zou je deel moeten uitmaken van het coachingteam? Het antwoord is om jezelf te verbeteren, om resultaten te boeken, om behoeften aan te pakken en vooruitgang te ontwikkelen voor jou en anderen rondom jou. Nogmaals, dat citaat is waar, dus de coaching is niet gebaseerd op een aanpak van jezelf, maar op een aanpak van, voor en met anderen als de verwezenlijking van de doelstellingen van de coach.

De essentie van coaches is hun geloof in het helpen van anderen om hun eigen houten zelf te vinden, te zijn of te kunnen zijn, als zij onvoldoende getraind en gevoed worden door hun eigen kring van collega’s. Vanuit zakelijk oogpunt, hoeveel van ons zijn gepromoveerd tot een leidinggevende of uitvoerende rol om vervolgens te ontdekken dat de mensen aan wie wij leiding zouden moeten geven, minder bereid zijn om te volgen, zodat het niet langer OK is om het “leiderschap” te noemen, tenzij het meer implicaties heeft dan dat het niet heeft, dit impliceert dat het personeel in feite volgers zijn in plaats van leiders.

Dus zelfs de sportwereld kan niet snel genoeg gaan zonder een goede coach. Invov profs worden aangemoedigd om coach te worden. De reden is eenvoudig, zij behalen resultaten, zij leren van andere mensen en als zij anderen onderwijzen, zullen zij beter worden. Veel jonge spelers en sporters hebben geen idee dat je een coach nodig hebt als winnen of presteren in de sport gaat over jezelf uitrekken en nieuwe uitdagingen en vaardigheden, dus coaches worden aangemoedigd om hen te laten zien dat er andere manieren zijn om te ontwikkelen en te winnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.