Hoe werk je met een dokter?

Psicoterapia

 

 

 

 

Elke persoon heeft een ander verhaal te vertellen, en de details van zijn of haar leven zijn daarom verschillend. Bovendien kan de aard van de ziekte waarvan de persoon het hoofd moet bieden, even verschillend zijn als die van het individu. Dat is de wondere wereld van de psicoterapia. Om met een professionele therapeut te kunnen werken, moet u positief kunnen denken en handelen. Dit verheft uw stemming en helpt de therapeut bij het bereiken van zijn doelen.

Soms kunt u zich afvragen of het mogelijk is te werken met een therapeut die vervelend, onmogelijk, indigestief, hypochondrisch of wat al niet meer is. Dit zijn zeldzame en kostbare momenten en ze komen slechts in zeldzame proporties voor en alleen in de flauwste vormen. Hypochonders zeggen vaak tegen hun veroveraars dat ze nooit “die mensen” mogen ontmoeten. De veroveraar moet zichzelf zijn.

Het is een feit dat u een ander mens nooit zo volledig zult begrijpen als uw therapeut. Hij kan u een beetje vriendelijkheid tonen, een ongewone hoffelijkheid, en een ontroerende bezorgdheid. Hij kan u ook verrassen met zijn inzicht en wijsheid. Zonder een zekere mate van zijn intelligentie en vrijgevigheid zou u zelfs de eenvoudigste impulsen nooit begrijpen.

De invloed van de arts

Als u geen medicus bent, weet u waarschijnlijk dat een beroepsarts “groter” is in omvang, volume en verantwoordelijkheid dan u. Toch duurt de deskundigheid van de arts eeuwig. Waarom? Omdat hij een specialist is op een bepaald gebied van de geneeskunde. Hij verwerft een speciale kennis van dat gebied. Sommige artsen worden zo omvattend dat ze bijna een autoriteit worden op hun gebied. Ze kunnen van alles genoemd worden, van chirurgen, tot dokters, tot tandartsen, tot apothekers, tot advocaten, tot ethici, tot motivatietrainers.

Veel dokters van vandaag zijn persoonlijkheden die je ontmoet in een menigte. Je voelt een zekere “kracht”, niet teoman of te min; een zekere “lenigheid” over hem. Dit zijn geen slechte eigenschappen. Het zijn eerder levensvaardigheden en mentaliteit. De houding van een patiënt ten opzichte van een dokter is de ultieme maatstaf voor hoe goed een dokter zijn patiënten werkelijk begrijpt en er werkelijk om geeft. Als u zegt: “Dokter, ik heb u niet gevraagd de moeite te nemen mij deze informatie te geven omdat ik geen patiënt ben”, bedenk dan dat u de expert bent en dat u dat niet voor niets hebt gedaan. Wat belangrijk is, is dat u weet dat “hij” de moeite heeft genomen.

De natuurlijke arts

Anderzijds zijn er heel wat artsen die geloven in een niet-medische benadering. Bepaalde vormen van alternatieve en/of natuurlijke geneeskunde lijken nu meer dan ooit aan populariteit te winnen. Mensen hebben het drukker dan ooit en hebben vaak enige tijd nodig om zich aan te passen aan een natuurlijk gezonde manier van leven. Als u een niet-traditionele aanpak nodig hebt, zorg er dan voor dat u een arts vindt die dit begrijpt of tenminste iemand kent die dat wel doet.

Wees niet bang om vragen te stellen. Hier is de waarheid – zelfs een gecertificeerde natuurgeneeskundige heeft niet altijd alle antwoorden. In plaats van zijn zorgverlener te omzeilen om antwoorden te zoeken via het internet, is het beter om rechtstreeks naar een plaatselijke arts te gaan. Omdat je te maken hebt met de gezondheid van je eigen lichaam, is het belangrijk om een persoonlijk wrijfpapier te vinden dat zegt dat je een legitieme patiënt bent. Als u op de een of andere manier met meerdere artsen te maken hebt, vraag hen dan naar welke persoon zij het liefst gaan. Het kan helpen om een soort van samenwerking tussen jullie tot stand te brengen.

De gezondheidssecties van het Internet zijn een enorme tijdverspilling – en geneeskunde is één geheel van problemen en ziekten. Open zijn over uw medische toestand (als u die hebt) is belangrijk voor uw welzijn en het welzijn van de mensen om u heen. De traditionele arts kan heel goed een specialist zijn in een andere ziekte of aandoening. Maar open staan voor het onderwerp van natuurlijke geneeswijzen en homeopaten zal je helpen om een soort van controle over je gezondheid te krijgen.

Om een soort formele relatie met een aanstaande arts tot stand te brengen, moet u beslissen wat u aan hem of haar wilt meedelen voordat u contact met hem of haar opneemt. Als u een kruidendokter, een natuurgeneeskundige of een homeopaat wilt raadplegen voordat u een formele therapie met uw arts begint, zoek dan een aanbeveling van iemand die deze praktijken toepast op zijn patiënten. Het zou mij een genoegen zijn om u daarbij te helpen.

 

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.