Fysiotherapie en Fysio

Fysio Noordwijk

 

 

 

 

De voordelen van fysiotherapie

De fysio zal u helpen uw spierpijn te verminderen, uw gewrichtspijn te verlichten en de juiste bewegingen te herstellen, zodat u uw normale dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Sommige mensen zullen al vroeg in het genezingsproces na een blessure of operatie met fysiotherapie moeten beginnen. Anderen zullen fysiotherapie moeten volgen als onderdeel van hun behandelingsplan voor degeneratieve aandoeningen, zoals artrose.

In sommige gevallen zullen fysiotherapeuten massage gebruiken als onderdeel van een revalidatieprogramma voor mensen die spierblessures hebben. Fysiotherapeuten kunnen ook verschillende andere behandelingen toepassen, waaronder echografie en elektrische stimulatie. Echografie kan helpen bij het zichtbaar maken van de blessuregebieden en echografie kan worden gebruikt om de spieren te stimuleren. Fysiotherapeuten maken ook gebruik van lasertherapie, magnetische energie of chemische en biochemische reacties om blessures te behandelen.

Maak ten minste 2 à 3 keer per week een afspraak met een fysiotherapeut om aan uw algehele gezondheid te werken. Uw therapeut zal met u samenwerken om eventuele stijfheid of spierongemakken te verminderen en uw kracht te herstellen. De oefeningen zijn bedoeld om kracht en flexibiliteit op te bouwen en uw bewegingsbereik te verbeteren. Het wordt aanbevolen dat u zo veel mogelijk handicapvrij blijft. Zelfs nadat de revalidatie is voltooid, is het belangrijk de spieren te beschermen tegen overbelasting.

Voor wie werken fysiotherapeuten? Fysiotherapeuten werken met mensen die een lichamelijke aandoening hebben die het vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren beperkt. Veel artsen zullen patiënten doorverwijzen naar fysiotherapeuten zodra hun gezondheid is beoordeeld en zij enige hulp nodig hebben bij het hervatten van hun dagelijkse activiteiten. Artsen bieden verschillende soorten diensten aan om mensen te helpen herstellen en hun beweging te behouden.

Gewoonlijk werken fysiotherapeuten 6 weken tot een maand met een patiënt. Gedurende die tijd zal de therapeut de patiënt nauwlettend observeren en werken aan alle gebieden van de gezondheid van de patiënt. De therapeut kan met de patiënt thuis of in het ziekenhuis werken. De fysiotherapeut werkt nauw samen met de patiënt of zijn of haar arts om een progressief revalidatieprogramma te plannen.

Nadat een patiënt met succes is gerevalideerd voor een verwonding of ziekte, zal hij of zij voorzichtig zijn om terug te keren naar de activiteiten die hij of zij eerder leuk vond. De artsen zullen ervoor zorgen dat de patiënt grondig is geëvalueerd en dat alle gescheurde of beschadigde onderdelen zijn doorgewerkt. Dit zal ertoe bijdragen dat de patiënt niet terugkeert naar activiteiten die zijn of haar gezondheid in gevaar kunnen brengen.

Fysiotherapeuten zijn ook gewend om mensen te helpen bij de voorbereiding op en deelname aan sport of andere lichamelijke activiteiten. Zij werken nauw samen met de patiënt om zijn of haar vaardigheden op het veld of de baan te verbeteren. Coach programma’s kunnen nuttig zijn voor fysiotherapeuten, omdat veel coaches hun spelers zullen aanmoedigen om te werken aan gebieden van hun spel die verbetering behoeven. Coach programma’s kunnen gebieden zoals de bench press, de overhead press, behendigheid oefeningen en specifieke stretching routines bevatten.

Fysiotherapeuten bieden verschillende niveaus van therapie om ervoor te zorgen dat de patiënt volledig herstelt van een programma. Zij zijn algemeen bekend als rehabiliterende medische technologen (RMT) en zijn professionals in de gezondheidszorg die zullen werken met een individu die onlangs een blessure of ziekte heeft ondergaan. Zij werken met patiënten op stationaire toestellen om hen te helpen beweging en beweging terug te krijgen in het gekwetste of door ziekte getroffen gebied. Veel van deze therapeutische oefeningen of toepassingen vereisen het gebruik van meerdere lichaamsdelen tegelijk.

Er zijn veel verschillende soorten therapie die door een chiropractor kunnen worden toegepast. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan de therapie ofwel een therapeutische benadering zijn, waarbij de patiënt de volledige controle over de therapie heeft, of een zuiver rehabilitatieve benadering, die wordt gebruikt om patiënten met prestatiebeperkende revalidatiebehoeften te helpen.

Een persoon kan om een aantal verschillende redenen therapie nodig hebben. Dit omvat zenuw-gerelateerde, trauma-gerelateerde, metabolische, neurologische, orthopedische, of infecties van het verleden of heden.

lees meeR:

Leave a Reply

Your email address will not be published.