Een levenscoach kan je helpen

Lifecoach Breda

 

 

 

Een levenscoach is meestal gespecialiseerd op het gebied van iemands midlifecrisis. Een midlifecrisis is een zeer actuele en typische ervaring die veel mensen op elke leeftijd doormaken. Voor velen is het vinden van het leven op de leeftijd van 60 jaar en ouder een mijlpaal punt. Ze bereiken het “C”-niveau in hun carrière maar voelen zich totaal vastzitten, ontevreden en soms doodsbang voor wat de toekomst brengt. Sommigen zien dit als een “brain crash” of perioden van emotionele chaos. De beste kansen om problemen en gevoelens van onzekerheid op te lossen komen in deze late levensfasen.

Hoe kan een levenscoach mij helpen?

Geloof uitgedrukt in woorden is sterker dan wapens

Sommigen zouden zeggen dat zij een levenscoach nodig hebben om hen te helpen met de spanningen in hun leven om te gaan. Velen hebben het gevoel dat het nuttig zou zijn als ze iemand in hun hoek hadden om te luisteren en hen te steunen. Life coaching is geen counseling of therapie. U zult uw cliënt niet vertellen over uw innerlijke kind of over gevoelens praten. De coach zal u helpen dingen in perspectief te plaatsen.

Een gediplomeerde en gecertificeerde life coach zal u helpen een duidelijk beeld van uzelf te krijgen. Dit zal u helpen bij uw zelfontdekkingsverzoeken. Een life coach zal u helpen bepalen met welke “types” mensen u graag omgaat. Wat voor soort activiteiten u graag doet en wat voor vrijetijdsbesteding u wilt nastreven. Het belangrijkste is dat uw life coach u zal helpen uw verlies, verandering of ” overgangen ” in positieve momenten te classificeren en u ervan te weerhouden het verkeerde, destructieve en dus beperkende pad op te gaan.

Wat heb ik nodig?

De meeste mensen die een levenscoach raadplegen, hebben wellicht het gevoel dat zij de periode van zelfontdekking en gevoelens van zinloosheid zijn begonnen en hebben voltooid nadat zij 30 waren geworden. Andere mensen hebben gemeld dat ze een spirituele crisis hebben gehad na hun veertigste. Sommigen hebben gehoord over een soort crisis na middelbare leeftijd. Er zijn duizenden mensen die via de gewone kanalen geholpen zijn en hun verhalen zijn te vinden in uw blog of op deze website. Blader naar beneden en email me als je geïnteresseerd bent.

U hoeft geen speciale academische achtergrond te hebben. Aangezien dit een vakgebied is, kunt u worden wat u wilt, zelfs als u geen voorafgaande ervaring hebt. Ook het hebben van een graad in psychologie of filosofie helpt u niet en u hoeft ook niet aan bepaalde eisen te voldoen om levenscoach te worden. Het hebben van een levenscoach die gecertificeerd en geaccrediteerd is door de International Coaching Federation of America of zelfs de International Coaching Federation in Californië is echt een voordeel en ook een fantastisch verschil in kosten. Om uw profielinformatie te zien e-mail mij en ik ben er zeker van dat u het of de juiste vrij gemakkelijk zult hebben. Dit komt iedereen in de wereld ten goede. Ik ben het eens met franklin uphe Guy zegt in zijn boek “Great Mentors”:

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.