De kracht van de acupunctuur

Acupunctuur Utrecht

 

 

 

 

 

Het beginpunt van de acupunctuur is de bull fiancee meridiaan (CAM) die diagonaal over het lichaam loopt, vanaf de basis van de nek rond de opening van het neusgat. De preceptuurpunten, die in de uiteinden van de meridianen liggen, lopen verticaal langs het lichaam.

Elke meridiaan wordt gestimuleerd en van energie voorzien door de yang energie ten goede. Al zijn rustpunten (of herstelpunten) worden gestimuleerd door de yin energie in de tegenovergestelde richting.

Er zijn acht meridianen, beginnend bij de voorste meridiaan en eindigend bij de allerlaatste – de 8e meridiaan is die van hoofd tot voeten. Het idee is dat de energie op dit ene punt groter is dan de energie op het andere – dit is dag en nacht. Omdat er maar zoveel yang energie is afgetapt, is de energie bij de 8e meridiaan groter, en de energie aan de andere kant kleiner – dit stimuleert de energie in de andere chakra’s en ook de meditatieve oefeningen van het lichaam.

De acht meridianen worden gebruikt voor de genezing van het lichaam, en ook voor het stimuleren van de energieën die erin zijn opgeslagen. Beschreven als met de klok mee en tegen de klok in lopend, worden deze acht meridianen op een as geplaatst, maar met de wijsvinger verwijderd. De bedoeling hiervan is dat de energie die door hetZesenfacet van de longen stroomt en de dienende energie die door hetZesenacupunt van de handen stroomt, uniek zijn en stimulatie – meditatievoordelen opleveren. Wanneer de kern van alle meridianen gestimuleerd wordt door dezelfde energie, is er een equillatie van het lichaam – de meridianen zijn in balans! Wanneer de kern van alle meridianen wordt geprikkeld door de yang energie, is er een evenwichtswinst.

De acht meridianen zijn vergelijkbaar met het acupunctuur systeem. Een volgeling mag een meridiaan pas aanraken als deze optimaal gestimuleerd is. Deze stimulatie van de acht meridianen vindt plaats door er naalden op te zetten. Wanneer ze steeds gevoeliger worden voor de yang-achtige energie, kunnen ze bereikt worden. Reiki energie wordt dan door deze meridianen geleid.

Je wordt aangemoedigd om uit de weg te gaan van de gloeiende voorwerpen van de acht meridianen om ze stil te houden terwijl je energie geeft. Dit stelt de beoefenaar in staat om de binnenkomende energie te kanaliseren en af te voeren in plaats van ze onbelast te ontladen. Terwijl ze vibreren en gloeien, worden de ontvankelijke velden van het lichaam weer sterker, wat de concentratie en de absorptie van spirituele energieën bevordert.

Telkens wanneer je even een flikkerend licht ziet, is dat een aanwijzing dat de energie of de ruimte zich aan het openen is voor wat nieuwe energie om door dit gebied te stromen. Het gloeiende licht verschijnt wanneer er net energie door het lichaam wordt vrijgelaten. lelijke witte verlichting van een raam, of wit licht rondom je huis, duidt altijd op een duidelijk gevoel van spirituele energie die binnenkomt.

Het mooie hiervan is dat je in de energieruimte van elk van de lichaamspunten komt, d.w.z. de acupunten aan elke kant van het lichaam en de meridianen in het centrum. Terwijl je je verbindt met de energieën van elk, worden je gedachten, emoties, fysieke lichaam en geest meer een Teken, een indicator van wat er zojuist in je eigen leven is gebeurd.

Alle gevoelens van blokkade of afscheiding worden losgelaten. Je komt in verbinding met de eenheid, het evenwicht en de stroom van energie.

Naarmate je je relatie met je lichaam verheldert met je witte licht, kom je meer tot rust en raak je meer gefocust op je geest. Zodra de verbinding duidelijk is, kun je beginnen met een volledige en grondige therapie geleid door je intuïtie.

Verlang je ernaar een relatie te ontwikkelen met jezelf, anderen en de wereld om je heen? Bewandel je pad met liefde en gratie. Je wordt goed en oprecht gesteund. Omarm je kracht om te helen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.