Coaching – Wat is het?

 

Praktijk GZP

 

 

 

Omdat coaching vanuit een puur oogpunt wordt gedefinieerd, neemt ook het belang van coaching in organisaties toe. De organisatie moet weten dat, door deze aanpak, de medewerker, het team en de organisatie strijden met dezelfde passie om duurzame, meer op plezier gerichte resultaten te creëren.

Ik moet benadrukken dat alle mensen leiders zijn en dat de belangrijkste rol van de manager erin bestaat het goede voorbeeld te geven in plaats van beslissingen te nemen en signalen te geven. Als er geen leiderschap is. Geen team. Geen betrokkenheid. De mensen om je heen zijn misschien wel bezig met hun werk, maar ze geven waarschijnlijk niet om jouw kwaliteit ofcius. Ze zijn afgeleid of erger nog, verlamd door hun drukke, maar niet erg productieve leven om ook maar een paar minuten van uw aandacht in beslag te nemen.

Als een professionele coaching is een unieke- het vinden van een aanpak waardoor volwassenen en individuen hebben nieuwe doorbraken, wordt het steeds duidelijker dat deze vorm van executive coaching zal bloeien. Ik ben in de business van het verbeteren van organisatorische prestaties, en weet voor een feit dat dit oorzaak is voor velen die kennen en hebben de praktijk technische vorige relevante en gaan coaching methoden als gevolg.

Het psychologisch onderzoek is binnen en de resultaten zijn duidelijk: coaching is de katalysator voor positieve verandering en duurzame groei, en creëert vaak een meerderheid van nieuwe en dramatische veranderingen. We bevinden ons inderdaad op een intercultureel kruispunt, waar coaching de mogelijkheid heeft ons te helpen ons vermogen om actief betrokken te zijn bij ons werk te herdefiniëren en te nemen dat wij als individu een bijdrage te leveren hebben aan onze omgeving.

Degenen die werkloos zijn – en die in deze en elke andere organisatie kunnen worden vervangen – gaan in de richting van meer coaching. Dat is goed nieuws. En dat geldt ook voor de mensen en organisaties die de tijd en de moeite nemen om de programma’s en normen te creëren die het coachen van leiders zullen voeden. Gezien de huidige zakelijke continuïteit van coaching, geloof ik dat in de toekomst bedrijven en individuen zich meer en meer tot coaching zullen wenden om verandering te managen en te ondersteunen.

Dus, nu is het tijd om na te denken over wat coaching is en wat het doet. Laten we wat basiskennis opdoen.

Coaching is een individuele en op het individu gerichte aanpak. Bijvoorbeeld, u hoort een innemende mop. U bent geneigd te lachen en het is waarschijnlijk dat anderen om u heen het gevoel hebben dat u gevoel voor humor heeft. Nu zijn er waarschijnlijk honderden moppen in omloop en om geen enkele ervan zult u moeten lachen, laat staan dat u erom moet lachen. Elk individu in het “team” past zijn gedrag aan, de teams passen zich aan — na verloop van tijd – en soms vindt deze reis van zelfontwikkeling plaats op een onbewust niveau. Je collega kan je ook aardig vinden ver voorbij je perceptie van enige wederzijdse relaties en dit kan een stroom van positieve energie veroorzaken.

Al dit soort dingen dragen bij tot een algehele positieve teaminspanning en werkomgeving, alsmede uw relatieve geluk. Net zoals een sportcoach zich aanpast aan zijn of haar lichaam, past een coach zich aan zijn of haar omgeving aan. Zo kunnen bio-feedbackkanalen veranderen en aanpassingen worden aangebracht in leiderschapsstijlen, lichaamstaal, verbale vaardigheden, emotionele rijpheid en ander gedrag dat de verschillende leden van hun teams en organisatie vertonen. In zekere zin is coaching als een herscholing van je geest!

De top paar vragen van een Core Survival System zijn (geen volgorde)

Welke coaching uitdrukking resoneert momenteel met u en waarom?

Welke coaching stijl beoefen je momenteel en hoe kijk je daar tegenaan?

Op de meeste evenementen, oefen ik coaching in 3-4 groepen. Ondersteunt mijn coaching uw doelstellingen voor uw carrière, team, product en mensen?

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.