Coaching voor een succesvolle onderneming

Coach Uden

 

Coaching is een proces dat deelnemers helpt hun doelen te bereiken. Het helpt de cliënt te ontdekken wat zijn doelen zijn en hoe hij ze kan bereiken. Het helpt deelnemers om hun eigen tempo te bepalen en bovendien ontwikkelt het zelfvertrouwen?

Het gaat erom hen van hun huidige situatie naar de gewenste toestand te brengen. Bijvoorbeeld: een bedrijfseigenaar, die alleen werkt, heeft een bedrijf opgezet dat gedurende een lange periode de rekeningen niet consequent heeft betaald. De eigenaar is klaar om in de richting van hogere inkomsten te gaan. Coaching is erop gericht uit te vinden wat het verborgen plafond is voor zijn/haar succes.

Een cliënt kan naar coaching komen met het gevoel dat zijn bedrijf traag loopt, beperkte inkomsten heeft en andere moeilijkheden. Een coach luistert naar de huidige situatie en ontdekt wat de potentiële organisatoren voor zijn succes zouden kunnen zijn. De coach gebruikt dan een proces van ontdekking om doelen, strategieën en consolen strategieën van verwezenlijking te formuleren. De coach helpt de cliënt een actieplan op te stellen om zijn doel te bereiken en creëert een actieplan met de stappen die nodig zijn om het doel te bereiken. De coach gebruikt een evaluatie-instrument en gebruikt zijn/haar kennis, deskundigheid en oordeel om de cliënt naar succes te leiden.

Een coach geeft geen “onderwijshulp”. Hij/zij is er om de cliënt te helpen uit de weg te gaan en zich te concentreren op het proces zonder een “leraar” te zijn. Het echte leren begint wanneer de cliënt de ervaring in de praktijk brengt en leert om zelf te beslissen wat hij anders zou willen. Het is verder niet de taak van de coach om “advies te geven”.

De voornaamste rol van een coach is het eigen leerproces van de cliënt te vergemakkelijken. Hij/zij neemt de verantwoordelijkheid om in zijn eigen kracht en mogelijkheden te werken. Een coach is bedreven in het stellen van vragen die een cliënt in staat stelt zijn eigen werk en vooruitgang te ontdekken en er verantwoordelijkheid voor te nemen. De coach biedt een werkende uitnodiging voor een cliënt om te beginnen met het veranderen van zijn/haar gedachten, gevoelens en gedragingen, en om zijn/haar gewenste resultaten tot stand te brengen.

Coaching kan worden toegepast op een verscheidenheid van mensen, situaties en doeleinden. Bijvoorbeeld, de coach kan zijn:

o Een cheerleader die luistert en een werknemer aanmoedigt het beste van zichzelf te geven in een werkomgeving waar de verwachtingen hooggespannen zijn.

Een student die betere cijfers wil halen.

o Een pasgetrouwd stel dat overweegt zijn leven te veranderen.

o Een leider in een bedrijf die werknemers wil bijstaan op dezelfde manier als ik een collega zou aanmoedigen.

De lijst van voorbeelden is eindeloos. De coaches, of het nu gaat om individuen, ondernemers, leidinggevenden of professionals; werken als coach sinds een half jaar of zijn nog steeds aan het coachen, ze hebben een aantal technieken ontwikkeld die ik essentieel vaardig ben in het toepassen namelijk:

toont voorbeelden, casestudies, en geeft aanwijzingen voor de cliënt bij het vinden van zijn/haar eigen antwoorden.

Bidden, natuurlijk, is heel belangrijk;

bekende dat het coachingsproces anders is en dat men moet oefenen en zich voorbereiden, om het “goed te doen,” en

ervaring hebben met het gebruik van verschillende technieken.

Uiteindelijk is het belangrijkste punt van alles, waarvan ik hoop dat je het tot hier hebt geleerd, dat we allemaal een coach nodig hebben, of we dat nu leuk vinden of niet, zodat we de stappen voorwaarts kunnen zetten naar de plaatsen, acties of gedragingen die we willen bereiken.

Uit mijn klachtenschrijven heb ik duidelijk opgemaakt dat mijn eigen persoonlijke coach werkelijk een geschenk was. Mijn coachervaring was bijzonder, steeds zo positief, omdat ik een coach had die concreet mijn sterke kanten liet zien, terwijl hij het voor mij gemakkelijker maakte om rust en vooruitgang uit anderen te halen.

Ik heb coaching gevonden als een ander instrument waarop ik mij afstem. Wat is uw eigen ervaring; discussie of uitvoering; heb ik mezelf zo uitgedaagd dat ik nu kan terugkijken en weet dat het een goede, productieve, bevredigende ervaring was?

Ik zou vereerd zijn te horen over uw coaching ervaring.

Lees meer:

Therapie Helmond

Coach Uden

Leave a Reply

Your email address will not be published.