Coaching voor Coaching

Coach Zeeland

 

Coaching is een eenvoudige structuur, bestaande uit 6 stappen, en slechts 4 stappen, maar gewoonlijk omvat coaching verschillende extra stappen om het gewenste resultaat voor een individu, of een team of voor een organisatie te bereiken. Wanneer mensen aan coaching denken, denken ze misschien aan een atletiekcoach die aan atletiek doet, of iemand die les geeft in beleggen of verkopen. Coachen gaat over de resultaten die we wensen op het werk, in de relaties met mensen thuis, en in onszelf.

Een coach werkt met een cliënt (of een persoon of een team) op een faciliterende manier om hen te helpen een strategie te herkennen, uit te leggen en toe te passen om hun gewenste resultaten te bereiken, of dat nu op het werk, thuis of in hun persoonlijk leven is. De hulp van een coach geeft mensen een grotere kans om te veranderen en een grotere kans om verder te gaan. Iedereen heeft een coach nodig, individuen, teams en bedrijven!

Groepscoaching stelt de coach en de cliënt (of het team of het individu) in staat om in een co-creatief partnerschap te werken, om elkaar te ondersteunen bij het bereiken van de gewenste resultaten. Groepscoaching werkt over het algemeen op een hoger niveau dan individuele coaching; het is gericht op de toekomst en de ontwikkeling van mensen, tot hun hogere prestatieniveau. Start-up coaching werkt meestal in een zeer gestructureerd en georganiseerd coachingkader; dit is geschikt voor gevestigde individuen, start-ups of zakenmensen.

Tijdsbestek voor coaching is binnen de betekenis van de individuele cliënt. Deze co-creatieve relaties bieden een dynamisch kader voor de leden om elkaar te ondersteunen om de gewenste resultaten te bereiken. Coaching evolueert op natuurlijke wijze over een periode van tijd naarmate voorspelbare en overdraagbare doelen, de gewenste resultaten opleveren. De tijd voor een coachingsessie moet zowel aanmoedigend als ondersteunend zijn,

Een tijdschema voor coaching is gebaseerd op het algemene doel om een prestatieverbetering, of een verandering te bereiken. Het gaat om het herkennen van gedachten, gevoelens en gedragingen die zelf-saboterend zijn, en deze te veranderen. Wanneer een individu probeert een gedrag te veranderen, kan verandering vaak pas echt plaatsvinden wanneer het past in een grotere algemene verandering die is overeengekomen als een doel op lange termijn. Persoonlijk en professioneel verantwoordelijk worden voor deze acties door tijd vrij te maken voor de coachingsessie, biedt de kans om zichzelf te managen, voor en na de sessie.

De belangrijkste taak van de coach is te ondersteunen, aan te moedigen, te coachen, te begeleiden en gewoon te luisteren, vooral wanneer een coachingsessie niet over zelfverbetering gaat, en niet over het verbeteren van zichzelf. Ik kan bijvoorbeeld mijn personeel willen coachen om meer betrokken te willen zijn bij de opleiding van hun personeel, of de communicatie tussen werknemers over werkprojecten willen verbeteren. Beide zijn haalbaar, maar de ene is een verandering aan de onmiddellijke horizon, en de andere vergt tijd, en is slechts duurzaam voor een aanvankelijk kortere tijd.

Coachingsessies zullen normaal gesproken langer van aard zijn om een individu te ondersteunen bij het bereiken van bepaalde doelen, met een kortere duur kan ik willen dat de cliënt in mijn praktijk meer open en flexibel is met hun coachingsessies of zichzelf voortdurend test en verbetert met betrekking tot hun werk en hun leven en zich bewust is van de bredere signalen die nuttig voor hen zouden zijn om vereiste acties af te stemmen en aan te pakken. Ik praat regelmatig met mijn mensen tijdens coachingsessies om hen te helpen dingen te verduidelijken en meer gefocust te zijn. Het is mijn mening dat voor sommigen de gedachte van de coachingsessie de eerste keer is dat je je coach leert kennen. Een deel van de beoordeling van jezelf en je coachingrelatie is gebaseerd op hoe goed je je acties hebt afgestemd op je resultaten; en hoe goed de twee samengaan, en of je elkaar kunt begeleiden en ondersteunen tijdens het coachingproces.

Leave a Reply

Your email address will not be published.