Coaching NLP

 

– meer bereiken via de medewerkers – het innovatievermogen van de coachee faciliteren: (“speel op je sterke punten in coaching”) – efficiënter werken – meer contact tussen medewerkers en klanten – winstgevender worden

5 stappen voor een effectief coaching (of counseling) programma:

Coaching NLP is een zeer ondersteunende en verzorgende benadering. Coaching NLP is belangrijk als de basis voor het NLP model van counseling. Bij coaching is begrip en #5 hierboven (viz ~ counseling) niet eens nodig. Maar als je de coachee bent of de partner van de coachee, zou meer inzicht in je eigen proces je moeten helpen je coachingstraject te beginnen met een meer empowered mindset. Coaching NLP is geen “let op je stappen”- soort training. Coaching IS een proces waar uw gedrag anderen beïnvloedt. Afhankelijk van je persoonlijkheid, kunnen sommige stappen vrij gemakkelijk zijn en andere stappen een beetje meer uitdagend. Het coaching NLP model is ontworpen om u te ondersteunen in het bereiken van evenwichtige resultaten en persoonlijke verandering in zakelijke en persoonlijke relaties en is een faciliterend proces dat u zal helpen om succesvoller te zijn.

Coaching NLP direct gedekt U bent van harte welkom om GRATIS coaching NLP spullen uit te proberen. Om lid te worden gebruik myjoin myNLPfor business fun en training lessen Veel plezier!

(1) o Neem de tijd om je eigen sterktes en zwaktes te beoordelen. o Bouw een band op met iemand met wie je een sterke band hebt en vraag hem dan naar zijn zwakheden. Vraag! o Ontdek enkele van de andere uitdagingen die ze hebben ervaren. Iemand leren kennen is een van de beste manieren om steun te krijgen en plezier te hebben – je zult dingen over hen te weten komen en elementaire Investigation Carlos` geeft Idootonticuesties aan die je zullen helpen om

o Ondersteun en daag uw richting uit, maar zorg ervoor dat u beiden begrijpt wat u doet en waarom u het moet doen. o Zorg voor een goede verstandhouding met de persoon die u coacht – als we in de buurt zijn van positieve mensen voelen we ons goed over onszelf. Zorg ervoor dat je plezier hebt en dat je samen meer zelfvertrouwen krijgt. Dit is ook in dit soort situaties essentieel. o Praat over het grotere plaatje. Het helpt om duidelijk te zijn over het probleem/de kwestie en te begrijpen dat de ander het begrijpt.o Doe een stap terug en observeer zodat je de activiteiten van de coachee kunt opvangen anderen zullen verrast zijn niet alleen hoeveel vooruitgang er is geboekt, maar waar de transformatie over ging.o Verzamel feedback over wat je kunt opmerken (de verschillen). Steun de coachee altijd en hij/zij zal blij zijn dat je dingen over hem/haar hebt verteld.

(2) Laten we actieplannen bespreken. Laat de coachee zijn eigen actieplan maken en volg tijdens hun reis op met vragen als;

Wat heb je geleerd van de sessie? Welke acties moeten worden ondernomen om verder te komen? Zorg ervoor dat er ondersteuning en verantwoording is ingebouwd.

o Over welke middelen beschikt u om effectiever met verandering om te gaan?

o Wat zijn enkele van de uitdagingen die u herkent op de weg vooruit.

o Wat is uw visie op de toekomst van de coachee?

o Wat heb je van mij nodig om je niveau van betrokkenheid tot actie te verhogen?

o Wat bent u bereid te doen om de gevolgen op te vangen?

o Welke hulp zou je van me willen?

o Hoe weet je dat je goed bezig bent met deze plannen?

o Wilt u meer steun van mij op dit niveau?

Wat is het enige dat ik nu voor je moet doen dat je het meest zou helpen? Zou dat je helpen je te concentreren op de belangrijkere problemen? Wat zou er beter gaan en wat niet? Wanneer ga je een meer ontwikkelingsgericht plan maken voor de toekomst?

(3) Dit is waar de rol van de life coach echt iets kan toevoegen aan het coachingsproces. U zou gebruik moeten maken van het feit dat onze uitgaven druk zijn en in evenwicht om vooruit te plannen en één persoon verantwoordelijk te stellen voor, of allebei, een deel van het proces van planning.

Houd in gedachten dat de rollen van life coach of manager bestaan.

Een coach repareert niets. Een coach helpt de persoon om verkeerde veronderstellingen in vraag te stellen en het ruimere beeld te verkennen. o Een manager kan managen tot het werk gedaan is. Een goede leider zal het team coachen om vooruit te gaan. Een goede manager weet wanneer het tijd is. o Een leider is er niet voor zichzelf. Een leider wil niet de persoon zijn die verantwoordelijk is voor het managen. Een leider weet wanneer het.

Lees meer:

Life coach Eindhoven

Burn out Eindhoven

Leave a Reply

Your email address will not be published.