Coaching – Hoe meer zelfbewust te zijn,

 

Nutrition coach

 

 

 

Bij Nutrition coaching gaat het er niet om u te leren hoe u reclame moet maken, een verkoopbrief moet schrijven, de vaardigheden moet ontwikkelen om een contract of een bedrijfsplan te krijgen en het product of de dienst op de markt te brengen. Tenslotte gaat coaching niet over hoe je iets kunt laten gebeuren in geval van een bepaalde toekomstige gelegenheid, bijvoorbeeld een gesprek met de baas, de persoon die je wilt selecteren voor een nieuwe functie, een ontmoeting met een klant of een zwangerschap.

Er zijn veel boeken die aangeven dat het er bij coaching om gaat mensen te helpen zelfbewustzijn te verwerven, echte beslissingen te nemen, te leren en te doen, om deze dag te verbeteren door slechts een eenvoudige verandering aan te brengen. Er zijn velen die geloven dat dit gebeurt met alle betrokkenheid van de cliënt en nog beter, met hun toestemming. Dit is een aanname die te ver gaat op het project en, op een dagelijkse basis, te onrealistisch is, omdat er geen onderwijs is.

Een dergelijke aanpak werkt als de fundering van een gebouw, als een metafoor. Als de fundering van een gebouw bestaat uit het leggen van een hoeksteen, en dit gebeurt niet van dag tot dag, dan zal het gebouw vallen, bijvoorbeeld 50 voet van de bovenste steen tot de grond. Het is de aarde die het gebouw naar beneden zal sturen. Zonder coaching over hoe meer zelfbewust te zijn, kan de cliënt zijn zelfvertrouwen verliezen, want als dit gebeurt, als ze het gevoel hebben dat ze zichzelf niet kunnen vertrouwen, zullen ze zichzelf met disrespect behandelen. Dit volgt dan; met disrespect en wantrouwen, zullen zij deze geloofwaardigheid in hun bezit nemen en, wanneer zij eenvoudigweg denken dat zij zichzelf niet kunnen vertrouwen, nemen zij meer disrespect en Sandy begint het zelfvertrouwen van mensen aan te tasten. En op sommige momenten, is dit wat de cliënt zal beginnen te respecteren. De cliënt zal zichzelf gaan waarderen en zijn perceptie van tijd en ruimte, zijn eigenwaarde; zijn eigenwaarde lift, of dat nu en de graafmachine van hun oude oordelen van eigenwaarde.

Een van de eerste aannames van coaching is dat de coach en de cliënt gelijkwaardig zijn. Als de cliënt onder contract staat en de coach kan hem niet zien, is dat de schuld van de cliënt, want hij moet de coach zien, als hij zich echt wil inzetten voor zijn ontwikkeling. Met die aanname wordt de vraag hoe graag een cliënt wil veranderen. Als de cliënt wil veranderen en een mentor vindt, een coach, een svengali hier, een coach met zulke idealen, hoe kan de cliënt zichzelf dan helpen? Dat is een goede vraag die de coach heel specifiek aan de cliënt zal moeten stellen.

Er zijn een paar van de belangrijkste zielenvragen die ik u wil laten stellen:

o Wat geloof jij?

Wat voel je?

Wat wil je?

o Wat is belangrijk?

o Wat is sexy?

maar zou niet bang zijn om de cliënt op zijn antwoorden uit te dagen.

Gedurende enkele maanden heb ik het voorbereidingsproces van de klant in stappen opgedeeld en hun vooruitgang getoetst aan hun antwoorden op deze identiteitsvragen. Er zijn hier te veel variabelen om in een lang artikel of in een boek te bespreken. Mijn doel is dat wanneer een persoon vast lijkt te zitten aan een coach en zijn/haar talent, dan is er een sterke mogelijkheid, zelfs een sterke waarschijnlijkheid, dat deze persoon klaar is en bereid is om verder te gaan met… de coach.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.