Coaching en begeleiding

Voedingscoach

 

 

 

Het concept voeding coaching, vooral zoals het tegenwoordig algemeen wordt opgevat, gaat vaak over counseling. Dat is slechts gedeeltelijk waar.

Wij leven door onze interacties met anderen en dit omvat ook coaching, maar het is een coaching met een andere agenda. In tegenstelling tot counseling is coaching een proces dat wordt toegepast bij de ontwikkeling van een persoon of personen die bereid zijn te veranderen. Het is de taak van de coach om ons uit onze eigen situatie te halen en ons te helpen van waar we zijn naar waar we willen zijn.

We denken meestal aan coaching als iets wat we met andere mensen doen. Coachen gebeurt ook met teams en staat bekend als leiderschap. Het vermogen om goed te coachen is een zeldzaam talent, maar niet onmogelijk om te ontwikkelen door coaching.

Coaching vindt ook plaats op verschillende momenten voor verschillende soorten mensen, afhankelijk van met wie we omgaan, of hoe actief of positief de coachingrelatie is. Met name in een leidinggevende functie verschilt de coachingsrelatie van ouderlijke coaching van kinderen, met de nadruk op ‘je doet het zelf; ik houd je alleen maar op het goede spoor’. In een werkcontext is de coach meestal vol goede bedoelingen en begeleidt hij mensen door het werk in plaats van hen naar antwoorden te leiden.

Wanneer mensen problemen in hun leven hebben, beoordelen zij zichzelf meestal als iemand met een of andere handicap. Ze kunnen gestresseerd en ongelukkig zijn, maar ze weten misschien niet precies wat de oorzaak is van hun angst of depressie, dus besluiten ze vaak dat ze nutteloos zijn zonder een coach die hen helpt een uitweg te zien. De coach is een assistent van de leidinggevende of manager en wordt gemachtigd door wat de leidinggevende bereid is te zijn en te doen met die persoon. Dit doel is vrij duidelijk, maar het is de moeite waard in gedachten te houden dat de meeste coaches de neiging hebben in eerste instantie mensen te coachen, in plaats van dat de coach een expert is.

De coaches hebben als doel “trouw en verantwoordelijkheid te zweren aan hun leerlingen” en de praktijk van leiderschap is belangrijk bij het coachen. De coach heeft geen andere agenda dan te helpen en te coachen. Zij willen dit doen en hebben het gevoel dat zij dit doen voor anderen en voor de groei van het bedrijf en ook van zichzelf. Vanuit een zakelijk perspectief betekent dit dat de coach er is om zakelijke tools aan te reiken en andere mensen te helpen effectief meer en meer gedaan te krijgen, met allen tot het gezelschap van meer personen die het coachingprogramma hebben gevolgd. Enkele modellen van coaching zijn natuurlijk die van de auteur, Neilson en zijn boek “Coaching for Performance” en vele anderen. Een gevalstudie over coaching bij een vooraanstaand bedrijf in de directe verkoop, waarbij onlangs een van de senior vice-presidenten van het bedrijf was geplaatst, toont aan hoe dit principe werd gevolgd. De voordelen voor de betrokkenen als gevolg van de keuze om in mijn bedrijf te werken waren enorm! Hier is het bedrijf.

In de eerste zes maanden bereikte de omzet van het bedrijf bijna een half miljoen. Ik ben uit het oog verloren hoe dit tot stand is gekomen en wil graag weten hoe dit komt. De omzet van het bedrijf was op een onaanvaardbaar niveau gekomen. Het bedrijf liep terug en liep op zijn laatste benen. Ik wist dat we het bedrijf konden helpen. Ik belde op, vroeg de hulp van mijn baas en tot mijn grote verbazing kwam mijn algemeen directeur naar me toe en raadde me aan een eerlijke proef te vragen voor de coach en het programma uit te proberen. Dit was maanden voor mijn gebruikelijke afspraak met succes. Niet alleen deed die persoon wat mijn baas mij verbood, maar zij streefde er dwaasheid naar om met de meesters, Mobile kandidaten, te werken.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.