Coaching en begeleiding

 

Holistisch coach opleiding

 

 

 

 

 

Als we het over Holistisch coach opleidinghebben, wil ik graag aannemen dat u precies weet wat coaching is en dat u het begrijpt. Mijn ervaring is echter dat wat vaak verloren gaat in de verbeelding en niet wordt begrepen, is dat iedereen Holistisch opleiding coach kan zijn.

Coaching heeft in de kern een echte zorgzame relatie die gebaseerd is op het vermogen van een cliënt om te kiezen in plaats van zich te gedragen alsof hij geconditioneerd is om zich te gedragen. Coaching wordt een gelegenheid om zich te verbinden met het authentieke van een ander, door te luisteren, te denken, te voelen, te kiezen, en verder te gaan. Wij, als coaches, zijn er niet om onze waarden op te leggen of om bepaalde dingen te vragen om de cliënt warm te maken of om de cliënt “dingen” bij te brengen. Wij zijn er niet alleen om te focussen, om te zoeken en te beoordelen. Wij zijn er eerder om toestemming te vragen, te luisteren, de cliënt te helpen het grotere geheel te zien en door uitdagingen heen te navigeren. We zijn er voor de cliënt om te verruimen en te kiezen, maar ook om ervoor te zorgen dat de cliënt volledig gebruik maakt van de keuzes die hij persoonlijk zal maken als hij door het leven gaat.

Wij coachen niet wat er gaande is in het leven van een cliënt; wij coachen wat hun wereldbeeld hen vertelt. Als we naar het leven van de cliënt kijken, zien we alleen zijn keuzes. De beperkingen en grenzen die de cliënt zichzelf heeft gesteld terwijl hij door het leven gaat en de coaching die wij bieden zal de cliënt helpen om zijn spel te laten groeien. De rol van de coach is niet om conflicten op te lossen of te beheren; het is in feite de rol van waarnemer en om de cliënt volledig te ondersteunen in het hebben van de allerbeste kans die hij zal hebben om de huidige ronde van uitdagingen te overleven en te gedijen in de volgende.

Niemand van ons is perfect en we moeten ons allemaal hier en daar relatief zelfbewust en kwetsbaar opstellen. Als coaches verwachten we hetzelfde van onze cliënten en we eisen respect en vertrouwen voor een krachtige groei zonder oordeel. In feite is de hele waarde van coaching dat het de praktijk is van het geven van instructie en het vertellen van de waarheid wanneer de cliënt de waarheid nog niet ziet of het moeilijker is om zelfbewust te zijn.

Als coaches, is onze bron onze cliënt. Als coaches is onze cliënt onze perfecte spiegel. We proberen al onze waarnemingen terug te spiegelen aan de cliënt en geven vervolgens feedback die we zouden willen uitbannen. Wij helpen onze cliënt elegante patronen te zien en de coole, creatieve manieren om zijn gewenste doelen en uitkomsten te bereiken. Het is niet gemakkelijk om dit te doen – maar we zijn niet perfect. Wij zijn menselijk. We maken fouten. Maar we zijn niet hulpeloos. Vaak redeneren en handelen we op manieren die ons niet bevallen – en we handelen daarbij zelfs op manieren die onze cliënt kleineren of ondermijnen.

De waarde van coaching ligt in het leren aan de cliënt van de waarde en effectiviteit van het gebruik van de hulpmiddelen die we allemaal gemeen hebben om de overgangen van leven, werk en hart te beheren – de transformatie die vanzelf komt wanneer we leren de keuzes die onze cliënten maken te honoreren en we leren elke positieve keuze die iemand maakt te steunen – te feliciteren, te erkennen en te vieren, terwijl we er altijd aan denken nieuwe keuzes te modelleren die we eerder niet met succes hebben gemaakt.

Maar tegelijkertijd, wanneer onze strategieën wankelen en onze cliënt ons als zijn coach in de steek laat, is het belangrijk om te onthouden dat coaches mensen zijn. De beslissingen en strategieën die voor ons logisch lijken en aanvoelen, kunnen voor de coachee helemaal niet logisch zijn. Daarom moeten we onze cliënten in staat stellen te coachen door ervoor te zorgen dat we niet oordelen. We moeten onze cliënten de tijger geven, maar ook de visie voor de rest van het team. Wij moeten hun coach zijn.

Ik suggereer niet dat we onze cliënten altijd moeten vertellen hoe ze hun uitdagingen moeten oplossen. Soms is de eerste interpretatie of aanpak van wat een cliënt moet doen niet de beste of de meest passende op dat moment – het kan niet zijn wat de cliënt nodig heeft om verder te gaan. Soms zullen onze cliënten onze coaching opgeven. In dat geval moeten ze in staat zijn zichzelf te helpen en uit hun eigen bronnen putten om hun eigen antwoorden te vinden. Hun coach heeft hierin een belangrijke rol te spelen, zoals we de volgende keer zullen zien, maar de gecoachte moet de grote verantwoordelijkheid op zich nemen voor zijn loopbaanontwikkeling, zijn leven en zijn succes.

De waarde van coaching is dat het een investering is in de loopbaan van mijn cliënten, 3 tot 5 jaar duurt, een kans biedt om te groeien, te leren, bedrijven persoonlijke ontwikkeling en antwoorden te geven op situaties die voor uitdagingen kunnen komen te staan. En we kunnen meer zijn van wie en wat we zijn als resultaat van de coaching.

De voordelen van coaching zijn echt gevarieerd, afhankelijk van de omstandigheden van de cliënten van het contact. Er is echter één fundamenteel aspect en dat wordt mij steeds duidelijker en wordt steeds duidelijker voor mijn cliënten. De coachingsrelatie is niet bedoeld om van mijn cliënten een vriend, een toevallige kennis, een buddy of een maatje te maken.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.